Welkom bij Eco Bio Camping Montequestiolo!


 


Locatie en atmosfeer

Prachtig verscholen in de heuvelachtige natuur van de Modenese Apennijnen ligt Campeggio Comunale Montequestiolo. Deze Eco Bio Camping is rustig, schoon en gastvrij en gesitueerd in een lappendeken van kastanje- en eikenbossen.

De camping werd in 1985 opgericht door het gemeentebestuur en vanaf 2006 overgenomen door Jagat van Giorgio Bulla. Het project heeft als doelstellingen de bescherming van het milieu, de bevordering van biologische voeding, composteren, afvalscheiding en afvalreductie en energiebesparing. De nadruk wordt gelegd op het aspect van stilte en zuiverheid, kunstzinnigheid, respect voor natuur en milieu en van het leeftijd-, gender- of vaardigheidsverschillen. Daarnaast wordt bijzondere aadacht besteed aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren door zomerkampen geïnspireerd op de ideeën van Steiner en Montessori te organiseren.

 

Faciliteiten en aanbod

De vier bungalows zijn geschikt voor twee tot vier personen en beschikken over een keuken, badkamer en een veranda. Bedlinnen zijn voorzien. Honden zijn in overleg toegestaan. Op de camping zijn er drinkfonteintjes en voorzieningen voor campers en caravans.

In het café-restaurant kunt u genieten van alle maaltijden, het eten is eenvoudig maar vers bereid met natuurlijke ingrediënten. In de minimarkt zijn streekproducten te koop, zoals brood, pasta, yoghurt, roomijs, taarten, sauzen en dergelijke.

De recreatieruimte is voor gemeenschappelijk gebruik.

In de welness-ruimte kunt u lekker ontspannen met een professionele massage.


Algemene informatie

Openingstijden accommodatie 01-04 tot 22-09.

Reserveringen Noodzakelijk in het hoogseizoen.

Gesproken talen: Italiaans, Engels, Frans

 

Natuurcamping

Accommodatie te huur (bungalow, tent, pipowagen, woonwagen).

Totaal aantal staanplaatsen 45 Aantal tentplaatsen 20.

Prijs per persoon: 8 euro

Prijs per kind (5-10 jaar): 6 euro

Prijs tent per nacht: 4-6 euro

Prijs caravan/camper per nacht: 10 euro

Kosten van gebruik elektriciteit per dag: 3 euro

Huurprijs caravan per dag: 20 euro

Huurprijs caravan per week: 150 euro

Prijs bungalow per dag: 75-80 euro

Prijs bungalow per week 400-450 euro

 

Maaltijden

Eigen restaurant, Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatie, Verkoop van eigen producten Maaltijden beschikbaar.

Ontbijt: 3-7 euro

Lunch: 12-18 euro

Diner: 12-18 euro

Afstand tot supermarkt 2 km. Afstand tot restaurants 0.5 km


Faciliteiten en activiteiten op locatie

 

- Internet/wifi

- Betalen met PIN en/of Creditcard mogelijk

- Vuurplaats/barbecue

- Fietsverhuur

- Gezondheidsbehandelingen (kuren, massages, etc.)

- Georganiseerde tochten in de omgeving

- Gedetailleerde informatie over de omgeving

- Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

- Gemarkeerde fietsroutes, Gemarkeerde wandelpaden

- Natuurwandelingen met gids

- Binnenspeelruimte

- Spelletjes

- Kinderboeken, Kinderstoel, Kinderbed

- Ontmoetingsplek voor jongeren

- Speciale doelgroepen

- (Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

- Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

- Huisdieren toegestaan

- Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk - Aangesloten bij WWOOF (World Wide Opportunites On Organic Farms).


Omgeving en activiteiten

Op fietsafstand van de camping liggen zwembaden en een avonturenpark voor jongeren.

De Toscaans-Emiliaanse Apennijnen, met de hoogste top Monte Cimone (2165 m), bieden kilometers aan wandelroutes en mountainbike-paden. In de omgeving van Montequestiolo liggen enkele natuurgebieden zoals het Parco dei Sassi di Rocca Malatina (8 km), het Parco Abbazia di Monteveglio (15 km), de grotten van San Cristoforo di Labante (16 km), het historische Parco della Resistenza di Monte Sole (22 km) en Corno alle Scale (35 km). Voor de liefhebbers is Museo Ferrari in Maranello (35 km) zeker een bezoek waard. Met het openbaar vervoer kunt u dagtochten maken naar gerenommeerde kunststeden Modena (56 km) en Bologna (50 km).

 

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau: 800 meters

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied, Heuvelachtig terrein

Producten van de boerderij

Routebeschrijving

 

Dichtstbijzijnde stad: Bologna (50 km), Modena (56 km)

Dichtstbijzijnde dorp: Zocca (2 km)


BEPALINGEN VOOR HET BEVATTEN VAN DE COVID-19-VERONTREINIGING
IN DE OMGEVING ECO BIO CAMPING MONTEQUESTIOLO
VOOR EEN SERENE EN VEILIG VERBLIJF
(GOOGLE TRASLATE)


De toegang van gasten tot de faciliteit kan alleen plaatsvinden onder normale gezondheidsomstandigheden met betrekking tot de lichaamstemperatuur, die niet hoger mag zijn dan 37,5 graden. In dit opzicht kan triage (thermische detectie) worden uitgevoerd door de structuurbeheerders op het moment van inchecken. Elke verandering in gezondheid die kan optreden tijdens het verblijf op de camping, wat een verandering in lichaamstemperatuur met zich meebrengt, moet onmiddellijk worden meegedeeld aan de directie, die de territoriale medische nooddiensten zal informeren. Dit zal leiden tot de onvermijdelijke verwijdering van de persoon uit de structuur.
Op het kampeerterrein is het gebruik van beschermende maskers in de gemeenschappelijke ruimtes verplicht, zoals badkamers, wasserette, speelkamer, bar en restaurant, afvalstations, drinkfonteinen.
Het is raadzaam om desinfecterende gels te gebruiken die zich aan de ingangen van de verschillende delen van de constructie bevinden. Beschermende handschoenen en maskers zijn beschikbaar voor klanten, op aanvraag bij het management.
Het is absoluut noodzakelijk om de nu bekende veiligheidsafstanden te handhaven, zowel tussen de mensen die de kampeerplaatsen en andere horecastructuren bezetten, als bij het ongedwongen gemeenschappelijke gebruik van gezondheidsfaciliteiten. In de toiletgebouwen werden op afstand van elkaar geplaatste wasbekken georganiseerd.
Onrechtmatig gebruik van services voor mensen met verschillende vaardigheden is bij wet verboden.
Het is raadzaam om in de gebouwen te blijven op de strikte tijd die onmisbaar is voor uw behoeften met de grootste aandacht en zorg, waarbij u het gebruik van geluidsapparatuur, respectloze en ongepaste attitudes vermijdt. Het is ook raadzaam om uw handen te wassen met water en zeep telkens wanneer er contact is geweest met deuren, handgrepen, leuningen en leuningen en andere veelgebruikte apparaten.
Het is raadzaam om beschermende handschoenen te gebruiken bij het morsen van afval, om toegang te krijgen tot sanitair- en wasruimtes, om drinkwaterfonteinen te gebruiken.
De fonteinen zijn uitsluitend bestemd voor drinkwatervoorziening.
Het is absoluut verboden om voorwerpen, borden of iets anders te wassen (persoonlijke reiniging).
Elk oneigenlijk gebruik van zowel de fonteinen, de verschillende serviceapparatuur en de groene zones van de camping, het niet naleven van de gedragsregels voor hygiëne en veiligheid, in deze delicate fase van samenleven, brengt een boete van € 500,00 met zich mee en de onmiddellijke uitsluiting van het gebied, met kennisgeving aan de wetshandhavingsinstanties naar goeddunken van het management.
Het is wenselijk dat klanten zelfbewaking nemen voor het algemeen belang.
Het melden aan de Directie van elke geconstateerde onregelmatigheid is absoluut welkom, zowel wat betreft het gedrag van de andere klanten als voor eventuele tekortkomingen of storingen van de accommodatiedienst voor het personeel van de Structuur.

We danken voor het besef en respect van wat wordt vermeld, in de tolerantie voor enig ongemak veroorzaakt door de ernstige omstandigheid waarin we ons allemaal samen bevinden, zeker van het begrip van de moeilijkheden waarin het personeel van de structuur opereert, we vertrouwen en wensen de prestaties een rustig verblijf voor iedereen.


Het Eco Bio Camping Team
BESTIM